knjige

U eri moderne tehnologije, sveopšte kakofonije i neverovatnih mogućnosti za informisanje i najvećem laiku postaje jasno da  proizvodi koje pronalazimo na policama lokalnih marketa našem zdravlju nanose više štete nego koristi. Preparati koje koristi proizvodna industrija da očuva namirnice koje nam nudi čak i kada nam ne nanose štetu, svakako nam ne koriste. Zato se sve više ljudi, i iz gradskih sredina, opredeljuje za sopstvenu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda.

Naša edicije Poljoprivreda je od koristi, kako velikim gazdinstvima, onima koji se opredeljuju za proizvodnju kao svoju osnovnu delatnost, tako i početnicima, amaterima, kojima je osnovni pokretač da saopstvenim radom donesu plod na svoju trpezu.

Autori naših izdanja su dugogodišnji profesori i vrhunski stručnjaci u svojim oblastima, a svoje publikacije su približili širokoj publici i do tančina pojasnili uzgojne procese za svaku biljku ponaosob.

Sa ponosom Vas možemo preporučiti Šljivu, Jabuku, Krušku… kao najčešće voćke na našim prostorima, Malinu, Ribizlu, Aroniju i ostalo bobičasto voće, kao i Badem, Orah, Lesku… ali i Agrume, Suptropsko – Južno voće koje je se na našem podneblju ređe sreće.

Za čitaoce koji pak žele da im dvorište izgleda lepo i ne bi se upuštali u voćarstvo i povrtarstvo pripremili smo Priručnik za gajenje i negovanje cveća, kao i Gajenje ruža, kraljice cveća, a opet, tu smo i da Vas upoznamo sa lekovitim svojstvima proizvoda koja se nalaze u širokoj upotrebi.

Posebno smo ponosni na ediciju koja se odnosi na gljive, njihovo sakupljanje, proizvodnju, preradu, gde ćete pronaći baš sve; kako o široko rasprostranjenim vrstama tako i o preukusnoj lekovitoj Šiitaki ili čuvenim preskupim Tartufima.

Pčelarstvo, ribarstvo, lov, spravljanje rakije i vina, u našoj biblioteci pronaćićete sve što Vam je potrebno, a ukoliko ne pronađete nešto što Vas interesuje… mi još uvek nismo stavili tačku!

Maja Ivanović, septembar 2021