Pažljivo pročitajte ovu izjavu o privatnosti.

 

Privatnost je za nas od izuzetne važnosti. Takođe nam je jasno da je privatnost zasigurno i vama važna. Ova Izjava o privatnosti govori o tome na koji način štitimo i koristimo informacije koje prikupljamo putem naše internet stranice.

 

 Izjava o zaštiti privatnosti

 

Sadržaji i izdanja prikazana na sajtu www.partenon.rs su vlasništvo preduzeća Partenon M.A.M Sistem D.O.O. iz Beograda i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti.

Prilikom korišćenja naše internet stranice obavezni ste da poštujete važeće zakone i propise.

U ime preduzeća Partenon M.A.M Sistem D.O.O. iz Beograda, PIB:101512173, obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u cilju pružanja  što kvalitetnije usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi zaposleni u preduzeću Partenon M.A.M Sistem D.O.O., odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

Prikupljanje podataka

 

Vrste ličnih podataka koje prikupljamo obuhvataju:

 

Vaše ime, prezime, adresu e-pošte, broj telefona i kućnu adresu;

 

Korišćenje prikupljenih podataka

 

Prikupljene informacije koriste se isključivo u sledećim slučajevima:

 

– Za popunjavanje formi u zahtevima za informacijama

– Za obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa

– Za organizaciju i administraciju nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja

– Za ponudu novih proizvoda i servisa

– Za poboljšanje efektivnosti našeg web sajta, marketinških aktivnosti, servisa i ponude

– Za slanje informacija u marketinške svrhe

 

Prosleđivanje vaših ličnih podataka

 

Partenon M.A.M Sistem D.O.O.  ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima.

 

Podaci koje automatski prikupljamo

Korišćenje Internet kolačića (Cookies)

 

Kada pristupate našem web sajtu, vaš web pretraživač je tehnički konfigurisan da automatski prenese sledeće podatke („log podaci“) na naš web server: Datum pristupa; Vreme pristupa; URL upućujućeg web; Tip i verziju pretraživača; Operativni sistem; Istorija pretrage; IP adresu; Naziv domena vašeg internet provajdera.

Ove informacije su neophodne u tehničke svrhe u cilju uredne dostave sadržaja koji zahtevate i njihovo prikupljanje je neizbežni aspekt korišćenja web sajta. Log podaci analiziraju se u čisto statističke svrhe u cilju unapređenja našeg web sajta i njegove tehnologije.

Log podaci se čuvaju odvojeno od drugih podataka (npr. podataka navedenih u odeljku prikupljanje podataka), koji su prikupljeni kao deo vaše upotrebe našeg web sajta.

 Takođe možemo da prikupljamo podatke automatski putem kolačića. Internet kolačić je mala datoteka koju web stranica ili email poruka šalje Internet čitaču korisnika, koji ga onda može sačuvati na njegovom hard disku. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće.

 

Upotreba plug-in-a kao delova društvenih medija

 

(Facebook)

Naš web sajt koristi plug-in-ove („plug-in“) sa socijalne mreže Facebook.com, kojom upravlja Facebook Inc., Palo Alto, CA, USA („Facebook“). Plug-in-ovi se identifikuju Facebook logom ili sufiksom “Facebook”, “like”, ili “share”.

Ukoliko posetite stranu na našem web sajtu koja sadrži takve plug-in-ove, oni su inicijalno isključeni. Plug-in-ovi nisu uključeni dok ne pritisnete dugme koje je dostupno. Omogućavanjem plug-in-ova uspostavljate vezu sa Facebook-om i dajete vašu saglasnost na prenos podataka na Facebook. Ukoliko ste povezani na Facebook, Facebook može povezati vašu posetu sa vašim Facebook nalogom. Ukoliko pritisnete predmetno dugme, odgovarajuća informacija prenosi se direktno na Facebook preko vašeg pretraživača i tu se čuva.

Za informacije o obimu i svrsi prikupljanja podataka, daljoj obradi i upotrebi podataka od strane Facebook-a, vašim pravima i podešavanjima koja možete da konfigurišete za zaštitu vaše privatnosti, molimo da pogledate Facebook obaveštenje o privatnosti podataka.

 

Ukoliko ne želite da Facebook prikuplja podatke o vama preko našeg web sajta, morate se odjaviti sa Facebook-a pre nego što posetite naš sajt.

 

(Google+)

Naš web sajt koristi plug-in-ove („plug-in“) sa socijalne mreže plus.google.com, čiji je operator Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“). Plug-in-ovi su identifikovani sa Google+ logom ili sufiksom “Google+” ili “Google plus” ili “+1”.

Ukoliko posetite stranu na našem web sajtu koja sadrži takve plug-in-ove, oni su inicijalno isključeni. Plug-in-ovi nisu uključeni dok ne pritisnete dugme koje je dostupno. Omogućavanjem plug-in-ova uspostavljate vezu sa Google+ i dajete vašu saglasnost na prenos podataka na Google+. Ukoliko ste povezani na Google+, Google može povezati vašu posetu sa vašim Google+ nalogom. Ukoliko pritisnete predmetno dugme, odgovarajuća informacija prenosi se direktno na Google preko vašeg pretraživača i tu se čuva.

Za informacije o obimu i svrsi prikupljanja podataka, daljoj obradi i upotrebi podataka od strane Google+, vašim pravima i podešavanjima koja možete da konfigurišete za zaštitu vaše privatnosti, molimo da pogledate Google obaveštenje o privatnosti podataka.

 

Ukoliko ne želite da Google prikuplja podatke o vama preko našeg web sajta, morate se odjaviti sa Google+ pre nego što posetite naš sajt.

 

(YouTube)

Naš web sajt koristi YouTube video platformu čiji je operator YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 USA. YouTube je platforma koja omogućava pregled audio i video fajlova.

Kada učitate stranicu na našem web sajtu, integrisani YouTube plejer uspostavlja konekciju na YouTube sa ciljem da osigura tehnički prenos video i audio fajla. Kada se uspostavi veza sa YouTube-om podaci se prenose na YouTube.

Za informacije o obimu i svrsi prikupljanja podataka, daljoj obradi i upotrebi podataka od strane YouTube-a, vašim pravima i podešavanjima koja možete da konfigurišete za zaštitu vaše privatnosti, molimo da pogledate YouTube obaveštenje o privatnosti podataka.

 

(Twitter)

Naš web sajt koristi plug-in-ove („plug-in“) sa socijalne mreže Twitter, čiji je operator Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA („Twitter“). Plug-in-ovi su identifikovani sa Twitter logom ili sufiksom “tweet”.

Ukoliko posetite stranu na našem web sajtu koja sadrži takve plug-in-ove, oni su inicijalno isključeni. Plug-in-ovi nisu uključeni dok ne pritisnete dugme koje je dostupno. Omogućavanjem plug-in-ova uspostavljate vezu sa Twitter-om i dajete vašu saglasnost na prenos podataka na Twitter. Ukoliko ste povezani na Twitter, Twitter može povezati vašu posetu sa vašim Twitter nalogom. Ukoliko pritisnete predmetno dugme, odgovarajuća informacija prenosi se direktno na Twitter preko vašeg pretraživača i tu se čuva.

Za informacije o obimu i svrsi prikupljanja podataka, daljoj obradi i upotrebi podataka od strane Twitter-a, vašim pravima i podešavanjima koja možete da konfigurišete za zaštitu vaše privatnosti, molimo da pogledate Twitter obaveštenje o privatnosti podataka.

 

Mogućnost ne prihvatanja marketinških aktivnosti

 Kada prikupimo vaše podatke, zadržavamo ih u sistemu  i možemo Vam slati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. Ali Vi u svakom trenutku imate mogućnost ne prihvatanja budućih marketinških obaveštenja.

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da preduzmete neku od sledećih opcija:

– Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane.

– Putem slanja e-maila na adresu partnonsistem@gmail.com sa temom “Odjava”.

 

Ažuriranje ili promene podataka

Web sajt partenon.rs očekuje da lični podaci kupaca/korisnika budu tačni i kompletni. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost podataka unešenih prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promene podataka koje je kupac uneo prilikom registracije, dužan je da odmah ažurira svoj korisnički profil kako bi obavestio partenon.rs o učinjenim promenama. U slučaju promene o kojoj nije obavešten, Partenon M.A.M. Sistem D.O.O. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu porudžbine odnosno isporuke proizvoda.

 

Pitanja ili žalbe

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice u vezi sa načinom na koji obrađujemo vaše lične podatke, ili ako želite da primenite svoja prava u skladu sa ovim obaveštenjem, možete slobodno da nas kontaktirate na  telefon 069/212-0304 ili email partenonsistem@gmail.com 

Takođe, svoja pitanja i nedoumice možete da uputite lokalnim organima za zaštitu podataka.