Partenon

partenon dobrodosli

DOBRODOŠLI

Partenon je izdavač sa dugogodišnjom tradicijom, koji uspešno posluje više od 25 godina u domaćem izdavaštvu. Svoju reputaciju od osnivanja gradi na proverenim vrednostima.

 

Partenon se našao među 14 izdavača iz celog sveta koji su dobili sredstva Meksičkog nacionalnog fonda za kulturu i umetnost (FONCA), u okviru projekta prevođenja klasika meksičke književnosti. Projekat obuhvata prevod četiri značajna dela meksičkih pisaca: roman „Mesto devet zvezda“, autorke Rosario Kasteljanos, spise i eseje Alfonsa Rejesa, čuvenog romana „Obespravljeni“, slavnog pisca Marijana Asuele kao i zbirke poezije Havijera Viljaurutije „Nostalgija za smrću i druge pesme“.

Ova dela se svrstavaju u sam vrh meksičke i hispano američke književnosti, ali su našoj publici potpuno nepoznata. Odabrana su pažljivo, kako bi se domaćoj čitalačkoj javnosti pružio širi uvid u bogatu i šarenoliku književnost dalekog Meksika. Sa ovog velikog i značajnog govornog područja preveli smo i španske i argentinske klasike.

 

Pored velike ponude knjiga iz drugih edicija, prepoznati smo i po stručnoj literaturi kao što je poljoprivredna biblioteka.