Duhovni zakoni

660,00 рсд

In Stock
Author:Ralf Valdo Emerson
Šifra proizvoda: mil52 Kategorije: , Oznake: , , ,
Duhovni zakoni- autor Ralf Valdo Emerson

R.V.Emerson nam u knjizi “Duhovni zakoni” govori da unutrašnji mir ne zavisi od toga gde živimo. Istinski je mir nešto što nosite sa sobom bez obzira na okolnosti.

Objavljena publikacija je esej koji opisuje kakve se vrste refleksija dešavaju u našim umovima. Emerson objašnjava da, ako je čovek malo pažljiviji u svojim svakodnevnim aktivnostima, onda bi mogao da razume da će viša sila regulisati događaje i pokazati nam da je ljubav najvažnija. Emerson jasno kaže da Bog postoji i da se njegovo prisustvo oseća ljubavlju.

“ Čoveka ne vode zakoni već njegovi unutrašnji snovi. To je ono što ljude čini velikim bićima. Spoznaja da su duhovne ideje jače od sekularnih stvari. Kada vidite zvezde i kada je mrak a vi hodate hrabro jer ste oslušnuli znakove pored puta. Priroda je tu da bismo našli mir u sebi. Uspesi se ostvaruju jedino strpljenjem i razumevanjem. Biti čovek znači neprilagođavati se pravilima drugih. Biti čovek znači uvek biti svoj. Postojati ne zbog drugih, ne zbog okova koje društvo nameće. Biti svoj, znači postojati i živeti u datom trenutku. Tajna života se otkriva stalnim borbama protiv strašnih vetrenjača. Da bi postigao izvrsnost ili išta izvanredno, moraš slušati onaj šapat koji ne čuje niko osim tebe samoga“.

ISBN: 978-86-7157-585-0
Godina izdanja: 2012
Format: 21 cm
Broj strana: 231
Povez: Broš
Pismo: Ćirilica