Proizvodnja šiitake na oplemenjenom supstratu

572,00 рсд

In Stock
Author:Prof.dr Petar S. Maksimović
Šifra proizvoda: mil40 Kategorije: , Oznake: , , ,
Proizvodnja šiitake na oplemenjenom supstratu- autor Petar S. Maksimović

Gljiva ŠIITAKE (Lentinus edodes) u širem smislu vodi poreklo iz istočne Azije. Sudeći po istorijskim dokumentima, literaturi i starim slikama, vekovima se gajila i na širem prostoru. Najstarije pisano svedočanstvo o toj vrsti gljive potiče iz 199. godine nove ere.

Prema mišljenju većeg broja njenih poznavalaca, spada u veoma malu grupu najboljih i najukusnijih gljiva. To je egzotična gljiva odličnog kvaliteta koja služi ne samo kao dobra i ukusna hrana već ima i značajna lekovita svojstva.

Kada se posmatra ukupna proizvodnja gajenih gljiva u svetu, može se videti da šiitake zauzimaju drugo mesto odmah iza šampinjona… U svakom slučaju treba učiniti mnogo više da se proizvodnja šiitake što brže i više raširi kod nas, jer ova gljiva ne samo što je ukusna, hranljiva, lekovita, već je i vrlo profitabilna.

Publikаcijа Proizvodnja šiitake na oplemenjenom supstratu imа zа cilj dа uz sаžeto dаte pouke pomogne i zаinteresuje, dа se u nаjkrаćim crtаmа upoznаmo sа gljivаmа ŠIITAKE, o njihovim zаhtevimа i nаčinu gаjenjа. Cilj knjige je dа  pruži nаjneophodnije informаcije nа osnovu kojih bi mogli proceniti dа li ispunjаvаju uslove potrebne zа njihovu proizvodnju ili štа bi trebаlo dа učine, nаprаve i dogrаde kаko bi zаpočeli sа gаjenjem  gljive ŠIITAKE.

Broj strana: 159
Format: 20 cm
Godina izdanja: 2009
ISBN:978-86-7157-471-6