Priručnik za spravljanje vina

352,00 рсд

In Stock
Author:Slobodan Jović
Priručnik za spravljenje vina- autor dr Slobodan Jović

U ovom ilustrovanom priručniku za spravljenje vina dr Jovića opisana je tehnologija spravljanja pojedinih vrsta vina u domaćinstvu. Od grožđa te borovnica, crnih ribizla, kupina i višanja. Idealna knjiga kako za početnike u proizvodnji vina, tako i za one koji bi da prošire znanje novim tehnologijama i dostignućima u ovoj izazovnoj oblasti.

Praktična i primenljiva knjiga koja detaljno obrađuje tematiku spravljenja vina. Polazi od same opreme za preradu, prostorija za preradu, berbe grožđa, muljanja, sumporisanja, kljuke, ceđenje i taloženje šire, fermetacije. Spravljanje crvenih, ružičastih, desertnih, likerskih, aperitiv vina, pelinkovca, bermeta, vermuta, jabučnog vina, vina od borovnice, crnih ribizli, od kupina, višanja. Sve oko održavanja vina, kvarenja, bistrenja itd.

Vino je veoma složenog hemijskog sastava, označavaju ga kao najzdravije i najhigijenskije piće. Pored određenog znanja i iskustva, za spravljanje vina dobrog kvaliteta treba da raspolažemo i adekvatnim prostorijama za preradu grožđa i čuvanje vina. Autor nas uvodi u priču kroz proces branja grožđa čime spravljanje vina zapravo i počinje. Posebno je predstavljeno spravljanje belog i crnog vina uz korisne saveta za postupanje u svakoj fazi previranja i nezi novog vina. Nakon toga sledi bistrenje i filtiriranje, pa razlivanje i čuvanje u bocama i drvenim sudovima. Poslednji deo knjige je posvećen pripremanju specijalnih, aromatizovanih i voćnih vina.

Knjiga koja je mnoge uputila u tajne spravljenja „božanskog“ napitka, a onima sa iskustvom proširila znanja o savremenom pristupu proizvodnji vina.

„Vino prosvetljava ljudsko srce“. Solomon

Broj strana: 106
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2003