Savremeno voćarstvo

2.750,00 рсд

Out stock

Nema na zalihama

Author:Prof.dr Miladin Šoškić
 Savremeno voćarstvo- autor prof. Miladin Šoškić

Publikacija Savremeno voćarstvo je namenjeno studentima, ozbiljnim proizvođačima, hobi proizvođačima kao i svim ostalim ljubiteljima. Koje vrste i sorte najbolje uspevaju…

Kao osnov za uspešnu zaštitu voćaka i kontrolu bujnosti i rodnosti u zasadu neophodno je poznavanje voćarstva.

U ovo, drugo izdanje, autor je uneo mnoge izmene: dodao je neke nove tekstove, a neke izostavio. Ne menjajući strukturu knjige znalački i dobro odmerenu u prvom izdanju.

Uneti su novi statistički podaci o površinama i prinosima za sve važne voćne vrste. Dodati su botanički opisi i privredni značaj za 11 sorti krušaka, šest sorti šljiva, tri sorte kajsija i pet sorti trešanja. Za mnoge sorte voća dati su podaci o tome kako su i kada stvorene (godina, selekcionari, roditelji). Sklonost prema partenokarpiji, klijavosti polena, oprašivanju i oplodnji, otpornosti prema nekim prouzrokovačima bolesti i prema štetočinama, afinitetu prema vegetativnim podlogama itd.
Sa druge strane, u delu knjige gde je reč o prouzrokovačima bolesti i štetočinama voćaka i njihovom suzbijanju, izostavljeni su preparati koji mogu da se koriste. Ostavljeno je da se proizvođač ili drugi korisnik knjige o tome obavesti iz drugih publikacija, koje svojim češćim objavljivanjem prate uvođenje u proizvodnju najnovijih sredstava za zaštitu. Na taj način ova knjiga je postala izvor naučnih saznanja i sredstvo za proizvodnju.

Format: 25 cm

Povez: Tvrdi

Broj strana: 625

Godina izdanja: 2008

ISBN: 978-86-7157-443-3