Kroz led

616,00 рсд

In Stock
Author:Slavica Trajković
Šifra proizvoda: mil393 Kategorije: , Oznaka:
Kroz led- Slavica Trajković

„Vreme je pokazalo da će mi omiljeno Kunderino delo biti: „Knjiga smeha i zaborava“, baš to koje je hteo da mi pokloni. Tako me je led spasio od „šale“ .“

Slavica Trajković je rođena 1966. godine. Njeno detinjstvo bilo je stereotipno samo na prvi pogled. Naime, iza zatvorenih kućnih vrata bila je svedok dramatičnog životnog puta feministički orijentisanih umetnica, koje su se borile za egzistenciju sedemdesetih godina prošlog veka. Njena majka bila je prijateljica sa profesorkom engleskog jezika i književnosti Gordanom Stošić, koja će ubrzo postati jedna od najznačajnijih pesnikinja erotske poezije u bivšoj Jugoslaviji.

Slavica se udala sa nepunih dvadeset godina i veoma rano dobila troje dece. Njen bajkoviti put sveden na ulogu majke i supruge okončalo je samoubistvo Gordane Stošić.

Trajkovićeva će u tridesetoj godini objaviti svoju prvu knjigu kod legendarnog beogradskog izdavača Slobodana Mašića. U godinama koje su usledile primljena je u Udruženje književnika Srbije (2000). Objavila je šest knjiga, eksperimentisala sa novinarstvom i starala se za sinove: Stefana, Andreu i Nikolu.

Radila je kratko kao novinar saradnik magazina Gloria. Sarađivala je i sa magazinom Kultur!, Kokoška i Wannabe, gde je pisala isključivo o umetnicima, knjigama, filmovima, slikarstvu, fotografiji.

U njenoj sedmoj knjizi: Kroz led dotakla se između ostalog tragičnih sudbina umetnica koje su obeležile njeno odrastanje.

I dalje piše prozu, a izlaz iz poetske šume našla je u opsesivnom bavljenju fotografijom i igranju sa unukom Viktorom.

„Postoje dani  za stvaranje i dani za razaranje; zato su sve biblioteke pune duhova. Ponekad, dok hodate između polica sa knjigama, možete gotovo osetiti blag dodir u kosi. Verovatno pripada nekom davno preminulom pesniku…“

 

Broj strana:176

Povez: Tvrdi

Pismo: Latinica

ISBN: 9788671579636