Muškarac i žena

825,00 рсд

In Stock
Author:Grupa Autora
Šifra proizvoda: mil60 Kategorija: Oznake: , , ,
Muškarac i žena- Grupa Autora

Muškarac i žena-Knjigu čine prilozi naših autora posvećeni razmatranju odnosa između muškarca i žene, odnosno žene i muškarca.  Na ovu temu pisali su: Vladeta Jerotić, Vesna Krmpotić, Zoran Gluščević, Žarko Trebješanin, Jovo Toševski, Velibor B. Popović, Zorica Kuburuć, Bojan Jovanović, Kolja Mićević, Jovica Stojanović i Mira Alečković – Nikolić.

Tekstovi su dati po redosledu koji počinje uvodnim kulturološkim i antropološkim pristupima. Tumačenje ove teme u kontekstu politike, agresivnosti, vlasti, religije- srpske, slovenske i indijske tradicije i čine središnji deo knjige koju zaključuju razmatranja u najznačajnijim deliima Dantea i Getea.

„Postoje četiri vrste ljubavi – duhovna, intelektualna, emotivna i fizička ljubav, kao i da dete ne može normalno da se razvija, ako se muž i žena trajno ne vole. Prvo se bunimo protiv roditelja, oca, majke, a kad mi dobijemo decu potpuno iste greške pravimo. Nema idealnih roditelja, ali pre svega pogreše muž i žena… Ne može da bude isti odnos (u braku) za 20, 30 ili 50 godina i ne treba da bude isti. Nijedan brak nije idealan, u kojem su sve četiri komponentne zastupljene (četiri vrste ljubavi), ali čim jedna od te četiri popusti, odmah negujte drugu“… Vladeta Jerotić

ISBN: 978-86-7157-530-0
Godina izdanja: 2011
Format: 21 cm
Broj strana: 296
Povez: Broš
Pismo: Ćirilica