Misli Dostojevskog

528,00 рсд

In Stock
Author:Dragan Lakićević
Šifra proizvoda: mil57 Kategorija: Oznake: , , ,
Misli Dostojevskog- urednik Dragan Lakićević

U svim delima velikog ruskog i svetskog književnika nalaze se poučne izreke i piščeva razmišljanja, koje je Dragan Lakićević sakupio u ovoj knjizi.

„Moć je data samo onima koji se usude da se sagnu i podignu je. Samo jedna stvar je bitna, samo jedna – biti u stanju da se usudiš!

Ako si se uputio prema cilju i putem počeo zastajkivati da kamenjem gađaš svakog psa koji laje na tebe, nikada nećeš stići na cilj.

Duša se leči vremenom provedenim sa decom.

Zavedi mi um i imaš moje telo, pronađi mi dušu i imaš me zauvek.

Fjodor Mihailovič Dostojevski je bio jedan od najvećih pisaca svih vremena. Rođen je 11. novembra 1821. godine u Moskvi. Bio je drugo od sedmoro dece u porodici beloruskih imigranata. Kada je imao 16 godina, majka mu umire od tuberkuloze, a njega i brata šalju u vojnu školu. U 28. godini je zbog učešća u revolucionarnoj organizaciji osuđen je na smrt. Posle pomilovanja, proveo je četiri godine na prisilnom radu u Sibiru. Preminuo je 9. februara, 1881. godine u Sankt Peterburgu. Pripada epohi klasičnog realizma u ruskoj književnosti, ali je svojim originalnim stilom i snagom svoje stvaralačke ličnosti ne samo obeležio epohu nego i uneo nove stvaralačke postupke koji su snažno uticali na tokove evropske književnosti“.

ISBN: 978-86-7157-460-0
Godina izdanja: 2016
Format: 21 cm
Broj strana: 152
Povez: Broš
Pismo: Ćirilica