Istorija umetnosti

11.616,00 рсд

In Stock
Author:Entoni F. JansonH.V. Janson
Šifra proizvoda: mil371 Kategorije: , , Oznake: ,
Istorija umetnosti- autori H.V. Janson; Entoni F. Janson –
Novo izdanje knjige H. V. Jansona, koje je priredio i dopunio njegov sin Entoni, donosi brojne korekcije. Razrade, dopune i aktualizacije osnovnog teksta ove kapitalne knjige koja je sada raskošnija i obuhvatnija.
Ima novi dizajn, najnovije bibliiografije, podatke o novih 98 umetnika, iznova napisanu hronologiju događaja. Imenik značajnih muzeja i arhitektonskih spomenika.
Pruža uvid i u istoriju primenjenih umetnosti i arhitekture, sa bitnim referentnim tekstovima koji ukazuju na istorijske probleme muzike i teatra. Kao i dopunama iz istorije fotografije i novih umetničkih medija.
Dobili smo uzornu i aktuelnu knjigu koja na jasan, pregledan i informativan način uvodi čitaoca u široko područje istorije umetnosti od praistorije do postmoderne.
Posebne interpretativne izmene urađene su u području religioznih. Mitskih, teoloških, filozofskih, estetičkih i teorijskih tumačenja umetnosti i arhitekture kroz istoriju. Antologijski izbor tekstova iz teorije umetnosti, kao i uporedne hronologije, opšta biografija, pojmovnik stručnih termina. Internetska bibliografija s područja umetnosti i arhitekture, index originalnih zapisa i transkripcija imena i spisak reprodukovanih dela. Dragoceni su prilozi osnovnom tekstu.
Dugi niz godina ova knjiga je bila osnovni udžbenik za opštu istoriju umetnosti na različitim fakultetima na kojima se uči opšta istorija umetnosti. Na Istoriji umetnosti i Arheologiji na Filozofskom fakultetu, Arhitektonskom fakultetu. Fakultetu likovnih umetnosti, Fakultetu dramskih umetnosti, Filološkom fakultetu, kao i brojnim višim i srednjim umetničkim i dizajnerskim školama.
Takođe, ova knjiga je odlična i pristupačna literatura za profesionalne poznavaoce kao i za amatere, odnosno ljubitelje umetnosti.