Trećepozivci

550,00 рсд

In Stock
Author:Branislav Goldner
Šifra proizvoda: mil357 Kategorija: Oznake: , ,
Trećepozivci- autor Branislav Goldner

Još od starogrčke  i starorimske umetnosti, štaviše- još od plemensko-ćoparskih amuleta i simbola. Eros je isturavao svoj štit prema neumitnosti Tanatosa – bar dok život trijunfuje…

Doktor Brana Goldner je upravo takav „nevaljali“ Kupidon koji čak i umrtvljene „trećepozivce“ poziva na Erosovu gozbu. Dok traju i život im kroz živodajna stabla, grane, čak i najmanje grančice, u nekih možda polusuve, struji!

Zato se „trećepozivci“ doktora Brane nikako- kao ni oni u Ćosićevom Vremenu smrti ostavljeni da odumru na braniku dunavsko-savskog Beograda – nepredaju. Sve dok mogu. „Trećepozivci“ bodu onim najjačim oružjem života- prkosnim falusom…

I u Braninim igrama prse se još „junačine sa pitonima u gaćama“, dobro zasenčene volšebnom kozmetikom „nimfe“. Zavode sasvim mlađane „pastijere“, ali za razliku od renesansnih igrarija gde se „novela čini radi novele“. Ovde ispod narativno humorističkog veza struji i probija se realizam života.

Dužnost pisca je i da se smrti naruga, ali i da Čoveka nikad ne upiše u Knjigu mrtvih. „Trećepozivci“ upravo brane tu poslednju liniju života i čovekovog dostojanstva. A jedino je ljubav religija i posvećenje. Dakle – u slavu Erosa!

Broj strana:184

Povez: Tvrdi

Pismo:Ćirilica

ISBN:9788671575928