Leptirova odbrana

528,00 рсд

In Stock
Author:Miloje Radović
Šifra proizvoda: mil309 Kategorije: , Oznake: , , , ,
Leptirova odbrana

Roman Miloja Radovića, nije samo skup ratnih iskustava o događajima i ljudima sa kojima je proveo sedam nedelja u najstrašnijim borbama na Kosovu i Metohiji 1999. godine, na Prokletijama. Pre svega  je i iznad svega knjiga o Čoveku, njegovim strahovima i snovima, njegovim slabostima i hrabrostima!

“ Svaki umrli čovek ostavlja u živima svoju tačnu sliku. Ona živi sa njima i umire kad oni umiru.“

Bitka na Košarama je ispisana perom jednog od učesnika. Sadrži sedam pripovesti u sedam nedelja o ljudima koje je povezao, orodio rat.

Svedočanstvo o savremenim herojima koji su usled burnih i turbulentnih perioda naše današnjice, nepravedno zapostavljeni!

Umetnička vrednost romana ogleda se prvenstveno u polivalentnim slojevima značenja, u mogućnostima da se čita i doživljava na nekoliko nivoa. Nisu međusobno odeljeni već su skladno harmonizovani u jedinstvenu ideju o čovekovom duhovnom uzrastanju u uslovima kada je ne samo telo nego i duša u opasnosti. Nehumani i stravični uslovi rata simbolično su predstavljeni kao leptirova odbrana (duša), odnosno kao metamorfoza od gusenice do leptira. Najpre, kao pokušaj spasenja u stvarnosti takvoj da “ smrt je jedina i svakome  pristupačna izvesnost“. “ Mera kojom je Bog tačno izmerio čoveka i njome će ga odmeravati zauvek“.

Format: 21 cm
Broj strana: 121
Povez: Tvrd povez
Pismo: Ćirilica

Godina izdanja: 2022
ISBN: 978-86-7157-936-0