Iz Dnevnika Agenta za Nekretnine

770,00 рсд

In Stock
Author:Vladimir Laban
Šifra proizvoda: mil 259 Kategorija: Oznake: ,
Iz dnevnika agenta za nekretnine autor Vladimir Laban

II dopunjeno izdanje

Broj strana:216

Povez: Broš

Pismo: Ćirilica

ISBN: 978-86-7157-885-1

Iz dnevnika agenta za nekretnine

Vladimir Laban i njegov Ratko vode nas kroz moguće i nemoguće misije u procesu posredovanja u kupoprodaji nepokretnosti.

Pogovor

Glavni lik agenta za nekretnine, bezprezimeni Ratko, slojevit je. I kad plane, zna da se obuzda i da se, prema situaciji, racionalno odnese. On je pažljiv sagovornik, koji umije da sluša, koji ima dobru percepciju i koncentraciju. Sporedni likovi su građeni ovlaš, što jeste dobar postupak, jer, u kratkoj priči, ne treba da stoje grozdovi motiva, već se njome, prvenstveno, gradi atomosfera.

Ima u ovom djelu jezika poslovnog svijeta, manira urbanosti – poželjnih i iskrivljenih – i izraza, koje su donijeli kompjuteri, mejlovi, fajlovi, što je refleks novih komunikacija i promijenjenih uslova života. A zna se, jezik prati nove situacije – po jeziku, a ne samo po opisima, po atmosferi, prepoznaje se i nova osjećajnost…

Kaže se, da dvije knjige može da napiše svaki epski čovjek, a da je pisac onaj ko napiše treću knjigu. Vladimir Laban, ovom svojom, drugom po redu, knjigom, pokazuje, da ne treba čekati da se pojavi njegova treća knjiga, da bismo, rekli da jeste pisac.

Beograd, novembar 2020. Dobrašin Jelić