Dodir usne

330,00 рсд

In Stock
Author:Ljiljana Janaćković
Šifra proizvoda: mil307 Kategorija: Oznake: ,
Dodir usne- autor  Ljiljana Janaćković

Dodir usne, kao plamen svetlosti

Atipična i posve svoja, osobeno jedinstvena i beskrajno drska u neprikosnovenoj jednostavnosti, autorka je Dodir usne  imenovala kao duhovno i fizičko tumačenje postojanja:

Dodirom usne može da se smesti čitav kosmos vasione u grudima.“

Tu nastaju i nestaju granice davnog i sadašnjeg, filozofskog i pragmatičnog životnog smisla. U njemu ima i zebnje i zanosa, istovremeno i težnja ka beskraju, u kome će spoznati sve začete tajne srca.

Njen dodir je u duh u čoveku, u izgovorenim rečima, u kojima se ogleda nepredvidljiva lepota traganja u saglasju sa sudbinom.

Nostalgija, je za Ljiljanu Janaćković isto što i ljubav, ali i lekovita biljka i plamen svetlosti, koji večno skriva kao da istražuje u njenim tajnama.

U knjizi autorke se sve oseća i ništa ne vidi, ali je i izvor i uvir u finalni smisao odgonetanja imaginarnog sveta u kome prepoznajemo osobenu, snažnu i iskrenu himničku ispovest života koji traje. -Viktor B. Šećerovski

„Dodir usne je lekovit, budi najlepša čula. Srce otkucava ljubav, otvara pogled zdravijem i lepšem životu.“

`…Poezija Ljiljane Janaćković je poezija koja se ne plaši da bude jednostavna. To je poezija jednostavnih osećanja i jednostavnog izraza, sva u želji da nađe najkaći put do osećanja i lepote reči…` – akademik Vlada Urošević

Format: 20 cm
Broj strana: 56
Povez: tvrd

Pismo: Ćirilica

ISBN:9788671579353