Psihološka tumačenja Vukovih poslovica

880,00 рсд

Out stock

Nema na zalihama

Author:Vladeta Jerotić
Šifra proizvoda: mil242 Kategorija: Oznake: , ,
Psihološka tumačenja Vukovih poslovica- autor Vladeta Jerotić

Problem davno objavljenih i publikovanih Vukovih poslovica je u njihovom nedovoljnom razotkrivanju.Knjiga nam iz psihološkog ugla daje tumačenja poslovica koje je Vuk prikupio tokom svog života.

Deo iz „Psihološka tumačenja Vukovih poslovica“

„Duboka Jerotićeva religiozna i humanistička duhovnost, ne manje nego njegova razbokorena intelektualnost, našla je svoje novo a trenutno utočište u željenom izvoru čiste narodne mudrosti. Ta potraga za dijaloškim izazovom, u višedecenijskoj muci (ili bici) ka konačnom a večno nedostižnom hrišćanskom idealu, ‘otkrila’ je željno davno ‘otkrivene’ Vukove poslovice. Da li i razotkrivene?“
(iz pogovora I. Arsić)

Vladeta Jerotić je rođen 1924. godine u Beogradu u kome je završio gimnaziju i medicinski fakultet.
Specijalizirao je neuropsihijatriju, a u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj psihoterapiju. Radio je više decenija kao šef Psihoterapeutskog odeljenja bolnice „Dr Dragiša Mišović“. Od 1985. kao profesor po pozivu predaje Pastirsku psihologiju i medicinu na Teološkom fakultetu u Beogradu.
Jerotić je razvio obimnu i plodnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti religije i psihoterapije i filosofije i psihijatrije. Takođe je održao predavanja iz psihijatrije, religije i književnosti u gotovo svim većim gradovima Jugoslavije.
Od 1984. godine Vladeta Jerotić je član Udruženja književnika Srbije, a redovan je član Medicinske akademije i dopisni član Srpske akademije nauka.

Akademik Vladeta Jerotić preminuo je  4. septembra 2018.godine u Beogradu.

Broj strana: 164
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2009.