Prirodno lečenje pčelinjim proizvodima

385,00 рсд

Out stock

Nema na zalihama

Author:Ognjen Milojević
Prirodno lečenje pčelinjim proizvodima – autor Ognjen Milojević
U ovoj knjizi čitalac će saznati o tome kakve vrste meda postoje, kako razlikovati prirodni med od veštačkog, upoznati se sa lekovitim osobinama meda i metodama lečenja najraznovrsnijih bolesti, preporukama od strane lekara, receptima za negu lica i tela.
Čist i neprerađen med je najvrednije blago prirode i koristi se u medicini vekovima. Sveobuhvatno znanje koje je potrebno svakome, pronaći ćete u ovoj knjizi. Prirodno lečenje medom daje sigurne rezultate.To pogotovo u ovom našem vremenu u kojem se mora probuditi svest o ličnoj odgovornosti  za sopstveno zdravlje, koje se najbolje može održati pravilnom ishranom. A upravo u tome med i ostali pčelinji proizvodi imaju nezamenljivu ulogu, naročito u savremenim uslovima sve nepovoljnije životne i radne sredine.
„Egipćani su med smatrali izuzetno dragocenim, simbolizovao  je besmrtnost i ponovo rađanje. Koristili su ga za lečenje, kozmetiku i kao poslasticu. Prikazivan je kao suza najvišeg egipatskog božanstva, boga sunca Ra. Amblem Gornjeg Egipta bio je lotosov cvet, a Donjeg – pčela. U V veku p.n.e, Hipokrat je propisivao prirodni med i zdravim i bolesnim osobama. Smatrao je da sirovi med ima lekovita svojstva- pomaže pri lečenju obolele kože, oboljenja grla, ublažava kašalj i kijavicu,  osim što podiže imunitet, služi i za oporavak mnogih drugih bolesti“…
Broj strana: 96
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 17 cm
Godina izdanja: 2013