Prirodno lečenje medom

385,00 рсд

Out stock

Nema na zalihama

Author:Slobodanka Kalauzović Vanjkević

Prirodno lečenje medom- autor  Slobodanka Kalauzović – Vanjkević

U knjizi je prikupljeno praktično sve što nam je poznato o medu i njegovim hranljivim osobinama. Čitalac će saznati kakve vrste meda postoje, kako razlikovati prirodni med od veštačkog, upoznati se sa lekovitim osobinama ovog, neverovatno korisnog proizvoda. Dati su opisi metoda lečenja najraznovrsnijih bolesti, preporuke od strane lekara, kao i mnogobrojni kozmetički recepti.
Čist i neprerađen med je najvrednije blago prirode i koristi se u medicini vekovima. Sveobuhvatno znanje koje je potrebno svakome, pronaći ćete u ovoj knjizi. Prirodno lečenje medom daje sigurne rezultate.To pogotovo u ovom našem vremenu u kojem se mora probuditi svest o ličnoj odgovornosti  za sopstveno zdravlje, koje se najbolje može održati pravilnom ishranom. A upravo u tome med i ostali pčelinji proizvodi imaju nezamenljivu ulogu, naročito u savremenim uslovima sve nepovoljnije životne i radne sredine.
„Egipćani su med smatrali izuzetno dragocenim, simbolizovao  je besmrtnost i ponovo rađanje. Koristili su ga za lečenje, kozmetiku i kao poslasticu. Prikazivan je kao suza najvišeg egipatskog božanstva, boga sunca Ra. Amblem Gornjeg Egipta bio je lotosov cvet, a Donjeg – pčela. U V veku p.n.e, Hipokrat je propisivao prirodni med i zdravim i bolesnim osobama. Smatrao je da sirovi med ima lekovita svojstva- pomaže pri lečenju obolele kože, oboljenja grla, ublažava kašalj i kijavicu,  osim što podiže imunitet, služi i za oporavak mnogih drugih bolesti“…
Broj strana: 96
Pismo: Latinica
Povez: Broš
Format: 17 cm
Godina izdanja: 2013