120 pitanja 120 odgovora

1.056,00 рсд

In Stock
Author:Vladeta Jerotić
120 pitanja i odgovora- autor akademik  Vladeta Jerotić

Knjiga “120 pitanja i odgovora” iz hrišćansko-psihoterapeutske prakse Vladete Jerotića, rezultat je višegodišnjih autorovih nastupanja kao psihijatra i hrišćanskog psihoterapeuta na tribinama širom zemlje. U predgovoru knjizi dr Jerotić, priznavši svoju mogućnost, objašnjava da je izbor sačinjen na osnovu interesovanja publike, ali da su u njemu i ona pitanja koja su najviše mučila samog autora, koja su mu oduzela godine razmišljanja.

„Čovek je prirodno upućen na upoznavanje samoga sebe. Namerno kažem upoznavanje a ne poznavanje, jer čovek upoznaje sebe, svoju dušu celoga života i nikada je do kraja ne upozna. Ljudska duša je prostrana kao vasiona, pa kao što je u njoj sve prisutno: materija koja se rastvara u energiju, energija koja se zgušnjava u materiju , svetlost koja počinje da tamni, a tama da svetli, „crne rupe“ i radjanje novih zvezda – tako je i u psihičkom životu čoveka. Čovek rođenjem počinje život, naizgled od Nule i završava život Nulom. Pisaćemo nulu velikim ili malim znakom zavisno od našeg shvatanja smisla života i smrti. Kada bi dete bilo pri rođenju neispisana hartija (tabula rasa), možda bismo mogli zaključiti da će i u smrti čovek ostati ili opet postati slučajni, besmisleni, bezimeni list hartije, svejedno da li je i šta na njemu život ispisao.

Bog je jedan i prost. Bog je ljubav kada se doživi, čovek više nema potrebe da traži, on ne postavlja više uzaludna i suvišna pitanja. Bog je kroz Ljubav postao za čoveka „tačka“ koja bez prestanka dalje sija i isijava Energiju Ljubavi“.
Poslušajmo zato Hristove reči upućene „nevernom Tomi“: Zato što si me video poverovao si, blažen koji ne videše a verovaše. (Jovanovo jevanđelje).
Broj strana: 347
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Format: 13×20 cm
Godina izdanja:2017

ISBN: 978-86-7157-773-1